Luciana Gingărașu

Home / De-ale mele - nebunii / Expoziție online Ca într-un roller coaster

Expoziție online Ca într-un roller coaster

AiciCa într-un roller coaster

În anul 2014 am pus prima dată mâna pe un DSLR și de atunci m-am tot jucat cu diverse dispozitive. Atunci am transformat fotografia în pasiune și mai mult de atât într-o metodă de autovindecare. Și da, chiar ajută!

În general fac fotografie de stradă și de peisaj. Am non stop cu mine un aparat foto. Am făcut o vreme și fotografie de concert, tot din pasiune. A fost o reală provocare să fac fotografii în condiții dificile de iluminare.

Pe parcursul unui an am două momente în care îmi iau hardul și încep să “răsfoiesc”: 31 decembrie și undeva spre finalul lunii martie. De obicei cele selectate se transformă într-un colaj sau într-un ebook.

Dacă tot traversăm o perioadă “mai specială”, anul acesta o să fie altfel.

O expoziție online – ”Ca într-un roller coaster”

Domnul profesor Lucian Constantin, m-a sunat într-o zi și mi-a spus…hai să facem ceva cu fototgrafiile tale…întoarse.

Pe domnul profesor îl cunosc din clasa a VII -a. Ne-am mai intersectat prin liceu și apoi pe facebook. Las mai jos un video, să vedeți ce minunății ies din mâinile dumnealui.

Am acceptat provocare! Fotografiile sunt în proces de selecție. Din data de 22 martie, expoziția va fi publică pentru o perioadă de o lună. Revin cu link în ziua cu pricina. 🙂


Artist plastic profesor, Lucian Constantin:

“Contemporanul in fotografii

Doresc să vă prezint astăzi o fostă elevă ajunsă la maturitatea gândului artistic, exprimat exemplar in imagini ce transmit, dincolo de sensuri ideologie, idealuri. De-a lungul timpului, fotografia Lucianei Gingărașu a crescut in intensitatea trairilor, vibrațiilor, caracterului descriptiv ca și informație cromatică. Sursa de lumina, in toate tonalitățile ei, a făcut ca efectul final livrat privitorului sa fie special. Efectul apei asupra lucrărilor din jurul nostru , apusurile in explozia de portocaliu, mă duc cu gândul către plămădirea lutului în contact cu apa și efectul vizual din inima cuptorului in momentul arderii lutului la temperaturi înalte. Consider ca efectul fotografiilor este acela de a arde imaginea trecutului și de a da un nou sens viitorului in reflectarea prospețimii din spațiul urban. Recomand atenție deosebită privitorilor fotografiilor din prisma efectului cromatic și pentru sensurile acestui efect. Din perspectiva mea, drumul este de abia la început și cu siguranța cred că în timp ne va surprinde cu proiecte formidabile. Îi doresc succes și ochi ageri pentru a surprinde momentele magice ale contemporanului din jurul nostru. “


Mulțumesc!

Sănătate! Doamne ajută!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *