Lacul Morii

De când sunt în București, am tot auzit diverse lucruri despre Lacul Morii și despre insula aflată acolo, dar, din diverse motive, nu am reușit să ajung. Până astăzi.

Dimineață, când am dat cu banul pentru a alege încotro hoinăresc azi, a ieșit Crângași.

Senin afară era, așa că am luat-o la picior. Înainte de asta am citit un pic și am descoperit lucruri interesante: “În 1985, guvernul comunist a luat decizia de a amenaja un lac de acumulare în cartierul Crângași, pentru a proteja Capitala de eventualele inundații cauzate de râul Dâmbovița. Pe locul respectiv se afla atunci Cimitirul Crângași. În 1986, oamenilor care aveau rude înhumate acolo li s-a comunicat că trebuie să mute rămășițele pământești ale celor dragi în Cimitirul Giulești Sârbi sau chiar la Chiajna, însă timpul acordat pentru asta a fost atât de scurt – doar o săptămână! -, încât cei mai mulți n-au apucat s-o facă. Indiferenți la drama locuitorilor, constructorii au intrat cu buldozerele în cimitir.”

Mie mi-a plăcut locul. Interesantă poziționarea, cu mult potențial și multă liniște. Fiecare era ocupat cu propriile activități de duminică: jogging, cățel, pescuit sau pur și simplu plimbare.

E alegerea perfectă pentru o plimbare liniștită.

Dovezi foto. 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *